Het Examen

Het praktijkexamen bestaat uit drie onderdelen: rijden op aanwijzingen van de examinator, zelfstandige route rijden en de bijzondere verrichtingen. Als het het examen daar is dan melden wij ons bij de examinator deze controleert jouw I.D. en vertelt je wat er van je verwacht wordt. "de bedoeling is dat je een zelfstandige en verkeersveilige rit laat zien" Buiten zal de examinator je nog een kenteken laten lezen voor de ogentest en een aantal vragen stellen over de auto. Na de rit zal je bij de examinator aan tafel direct de uitslag krijgen. Voor het examen vul je nog een zelfreflectieformulier in met vragen over je eigen rijgedrag, deze wordt na de uitslag met je besproken. Met je 17e mag je al examen doen. 

Vanaf 25 maart 2019 is er een update voor het praktijkexamen doorgevoerd. Dit houdt onder andere in dat het gebruik van een navigatiesysteem standaard wordt in het  onderdeel zelfstandig route rijden. Ook is er gesleuteld aan de bijzondere verrichtingen. 

Bijzondere verrichtingen

Er worden twee bijzondere verrichtingen van je gevraagd om uit te voeren en incidenteel een derde. De examinator geeft aan welke bijzondere verrichting je mag gaan uitvoeren en de examenkandidaat  mag bepalen waar het wordt uitgevoerd.

De bijzondere verrichtingen zijn:                                                                                                                                                                                                                                                  

File parkeren vooruit, file parkeren achteruit, parkeren in een haaks of schuin vak vooruit, parkeren in een haaks of schuin vak achteruit, keren d.m.v. steken, keren d.m.v. een halve draai, recht achteruit rijden, bocht achteruit rijden en de hellingproef. 

 

SjoerdClausAuto

Aangesloten bij:

vrblogo

Locatie van Verkeersschool Sjoerd Claus
(klik op de kaart voor een grotere weergave)

Maps