Het Examen

Vanaf 1 januari 2008 is het vernieuwde rijexamen ingevoerd. De nadruk word meer gelegd op zelfstandigheid zowel in de route keuze als bij de bijzondere manoeuvres. Het nieuwe examen maar ook de hele rijopleiding wordt hierdoor: leuker, uitdagender, zelfstandiger en verantwoordelijker. De examenkandidaat moet d.m.v. een clusteropdracht, oriëntatiepunt of met het navigatiesysteem een route rijden. De kandidaat moet meer zelf beslissen, uitzoeken en taken zelfstandig uitvoeren.

De bijzondere verrichtingen zoals: file parkeren, bocht achteruit, keren etc. zijn ook in een nieuw jasje gestoken. De nieuwe bijzondere manoeuvres bestaan uit een omkeeropdracht, parkeeropdracht en de stopopdracht. Hierbij mag je naar eigen inzicht bepalen hoe je de opdracht uitvoert. Steekproefsgewijs wordt de hellingproef gevraagd.

Ook nieuw zijn de situatie bevraging en zelfreflectie. Bij de situatie bevraging wordt je een aantal vragen gesteld over een bepaalde verkeerssituatie. En bij de zelfreflectie moet je een formulier invullen met vragen over je eigen rijgedrag.

SjoerdClausAuto

Aangesloten bij:

vrblogo

Locatie van Verkeersschool Sjoerd Claus
(klik op de kaart voor een grotere weergave)

Maps