Tussen Tijdse Toets

Tijdens de opleiding voor het praktijkexamen kun je je vorderingen testen met een tussentijdse toets. De tussentijdse toets is een rijtest die door het CBR word afgenomen en verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen en alles wat er omheen hoort. Meestal is men na een TTT minder nerveus voor het echte examen.

Onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) heeft uitgewezen, dat de slaagkans door een tussentijdse toets met twintig procent kan toenemen.

Waar moet je aan werken?

Na afloop van de toets stuurt de examinator een adviesformulier naar je e-mail. Op het formulier brengt de examinator per onderdeel advies uit. Je kunt aan de hand hiervan precies zien welke onderdelen goed zijn en aan welke onderdelen je nog moet werken.

Krijg je een vrijstelling?

Tijdens de toets kun je een vrijstelling verdienen voor het onderdeel bijzondere manoeuvres op het eerstvolgende praktijkexamen.

Zorg dat je het adviesformulier bij je hebt als je op examen gaat. Dit is vooral belangrijk als je vrijstelling hebt gekregen voor het onderdeel bijzondere manoeuvres. Daarnaast kan het adviesformulier de doorslag geven bij twijfel over de examenuitslag.

SjoerdClausAuto

Aangesloten bij:

vrblogo

Locatie van Verkeersschool Sjoerd Claus
(klik op de kaart voor een grotere weergave)

Maps